چاقی چیست؟ درمان چاقی

۱ بازديد

تعریف چاقی

اگر بخواهیم چاقی را به‌صورت علمی برای شما تبیین کنیم، باید آن را بر اساس BMI تعیین و تعریف نماییم. BMI شاخص توده بدنی است. متخصص با استفاده از این شاخص می‌تواند وزن طبیعی بدنتان را بر اساس وزن و قدتان تعیین کند. درنهایت اگر BMI شما بیش از عدد نرمالی که برای قد و وزنتان تعریف شده باشد، به این معناست که شما یا دچار اضافه‌وزن و یا چاقی هستید. برای محاسبه BMI کافی است وزن خود بر حسب کیلوگرم را بر قد خود بر حسب متر به توان ۲ تقسیم کنید.برای

بررسی BMI و چاقی

  • اگر BMI شما زیر ۱۸.۵ باشد: باید به پزشک مراجعه کنید تا بررسی‌های بیشتر انجام شود. اگر مشکلی وجود نداشت تحت نظر پزشک تغذیه سعی کنید وزن خود را افزایش دهید.
  • چنانچه BMI بین ۱۸.۵ و ۲۴.۹ باشد: این محدوده ایده‌آل است. فرد باید رژیم غذایی سالم داشته باشد تا این شرایط را حفظ کند.
  • اگر BMI بین ۲۵ و ۲۹٫۹ باشد: فرد اضافه وزن دارد و باید زیر نظر پزشک وزن خود را کاهش دهد تا به محدوده نرمال برسد. در این مرحله کاهش وزن راه خیلی دشواری نیست.
  • چنانچه BMI بین ۳۰ و ۳۴٫۹ باشد: این مرحله چاقی نامیده می‌شود. باید برای درمان به پزشک مراجعه کرد تا زیر نظر پزشک کاهش وزن صورت بگیرد.
  • اگر BMI بالای ۳۵ باشد: این مرحله چاقی مفزط نام دارد. برای درمان چاقی باید به پزشک مراجعه کرد.

ژل لاغری هات چیلی روشی فوری برای کاهش وزن و چربیسوزی موضعی

کرم لاغری هات چیلی فاقد مواد شیمیایی بوده و دارای ترکیباتی کاملا ارگانیک می باشد که به چربی سوزی و کاهش وزن فوری کمک می کند. ژل لاغری هات چیلی، با حمله به سلول های چربی در مدت زمان 2 هفته بدون نیاز به رژیم غذایی یا ورزش کاهش سایز چشمگیری را خواهد داشت علاوه بر این درمان کننده سلولیت بوده و بدن را سفت کرده و فرم زیبایی به بدن می دهد.

ترکیبات خاص و منحصر به فرد این کرم لاغر کننده بدن از جمله ال کارنتین، کافئین و کاتچین، گردش خون را تقویت کرده و بهبود می بخشد در نتیجه متابولیسم بدن را بالا برده و باعث کاهش وزن فوری می شود.همچنین وجود ترکیباتی چون اسیدهیالورونیک، کلاژن و الاستین پوست بدن را بعد از چربی سوزی سفت و محکم کرده و از افتادگی پوست پیشگیری می کند و در نتیجه به بدن فرم می دهد.

خرید ژل لاغری هات چیلی از سایت سلامتی و زیبایی

تاثیر هورمون‌ها

هورمون‌های زنانه به‌خصوص برخی از رویدادها که در ارتباط با هورمون‌ها هستند، مانند بارداری و یائسگی تأثیر بسزایی در بروز چاقی خواهند داشت. مصرف برخی از داروهای ضدبارداری که منشأ هورمونی دارند نیز بانوان را در معرض ابتلا به چاقی قرار می‌دهد. البته این عامل چندان قوی نیست و مصرف‌کننده داروهای ضدبارداری می‌تواند با فعالیت‌های ورزشی جلوی بروز چاقی را بگیرد.

قومیت

یکی دیگر از دلایلی که در آینده بر چاق شدن و نشدن افراد تأثیر خواهد گذاشت، قومیت است. برخی از اقوام یا ملل به‌مراتب سریع‌تر دچار چاقی می‌شوند. به‌عنوان‌مثال زنان آفریقایی و آمریکایی در مقایسه با زنان آسیایی و قفقازی خیلی زودتر دچار افزایش وزن و چاقی می‌شوند.

علت چاقی

همان‌طور که اشاره کردیم چاقی اندام وابسته به علل متعددی است. به‌طورکلی میزان چاقی افراد ارتباط تنگاتنگی با محیط، ژنتیک، صفت ارثی و متابولیسم بدن او دارد. علل چاقی را در چند گروه اصلی طبقه‌بندی می‌کنیم:

  • چاقی ناشی از انباشته شدن انرژی بیش از نیاز بدن در طول گذر زمان رخ می‌دهد و این اتفاق بستگی به نوع و میزان تغذیه فرد دارد. چنانچه انرژی که فرد در طول روز از طریق غذا خوردن به دست می‌آورد، بیشتر از سطح انرژی سوزانده شده باشد، بدن آن را ذخیره و تبدیل به چربی می‌کند
  • چاقی گاهی در اثر کم‌تحرکی و نداشتن سبک زندگی سلامت رخ می‌دهد
  • در برخی جوامع علت چاقی عمدتاً سبک زندگی نامناسب، مصرف فست فودها و وضعیت اقتصادی و اجتماعی پایین است
  • گاهی چاقی ریشه ژنتیکی دارد. یعنی اگر فرد مبتلا به سندرم کوشینگ، کم‌کاری تیروئید و انسولینوما باشد بیشتر در معرض چاقی قرار دارد.

علت چاقی شکم

چاقی شکمی تنها به یک دلیل بروز نمی‌کند. علت چاقی شکمی می‌تواند مصرف غذاها و نوشیدنی‌های شیرین، مصرف الکل، افزایش چربی‌های ترانس، ژنتیک، کم‌خوابی، رژیم غذایی کم فیبر، استرس ، باکتری‌های روده، یائسگی، رژیم غذایی کم پروتئین و کم‌تحرکی باشد.

علت چاقی قسمت بالای شکم

چاقی هر بخش از بدن می‌تواند نشانه ابتلا به اختلالات متعدد نیز باشد یا اینکه فرد عادات غلطی دارد که بر روی تنها برخی از نقاط بدن تأثیر می‌گذارد. تجمع چربی تنها در قسمت شکم می‌تواند خبر از بروز مشکلات تنفسی بدهد. افراد درگیر به چاقی شکمی معمولاً غذاهای سنگین زیاد مصرف می‌کنند، دخانیات استعمال می‌کنند یا اینکه نوشیدنی‌های الکلی زیاد مصرف می‌کنند. با حذف عادت‌های غلط می‌توان این مشکل را برطرف نمود.

علت چاقی ناگهانی

چاقی ناگهانی ممکن است به دلایل متعددی بروز کند. از عمده دلایل بروز چاقی ناگهانی می‌توان به ترک سیگار، بی‌خوابی، مصرف دارو، ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک، نارسایی قلبی، مشکلات کلیوی، اختلالات تیروئید، سیروز کبدی، آکرومگالی، سندروم کوشینگ و سرطان تخمدان اشاره نمود.

به گفته وب‌سایت mayoclinic یکی از مشکلات چاقی این است که چاقی به‌صورتی جدی بر کیفیت زندگی فرد تاثیر می‌گذارد. فرد توان انجام بسیاری از فعالیت‌هایی که انجام می‌داده را ندارد. برخی از این مشکلات عبارت‌اند از:

  • افسردگی
  • ناتوانی
  • شرم و احساس گناه
  • گوشه‌گیری و منزوی شدن در اجتماع

عوارض چاقی

چاقی بر سلامت روان و جسم شما تأثیر بسزایی خواهد داشت و به همین علت است که متخصصین توصیه می‌کنند، حتماً سبک زندگی سالمی را دنبال کنید. چاقی می‌تواند عامل به وجود آمدن یکی از شرایط زیر باشد:

  • دیابت نوع دوم
  • فشار خون
  • بیماری کبد چرب غیرالکلی
  • برخی از سرطان‌ها ازجمله سرطان آندومتر، سرطان سینه، سرطان روده بزرگ، سرطان مری و سرطان کلیه
  • بروز اختلالات پوستی مختلف همچون چرب شدن پوست و یا ترک خوردن پوست

کنترل وزن و چاقی

برای کنترل وزن و برطرف کردن چاقی کافی است سبک زندگی خود را تغییر دهید، ضمن اینکه باید تحت نظر پزشک باشید و با انجام آزمایشات لازم اختلالاتی که در بدن وجود دارند را نیز شناسایی کنید. گاهی چاقی به دلیل مصرف غذا و عدم تحرک نیست و فرد با وجود فعالیت بدنی دچار چاقی می‌شود. بنابراین اگر علت مصرف دارو یا ابتلا به بیماری باشد با کنترل آن‌ها می‌توان اضافه‌وزن و چاقی اندام را کنترل نمود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.